Wysłany: Nie 25 Kwi, 2010 I SuperOes Ostrów 2010 - po imprezie
"Dzisiejszy start w SuperOesie Ostrowskim zdecydowanie zaliczam do udanych i na pewno pozytywnie zapiszę go w swojej w pamięci.
Nie liczyłem ani na niesamowity wynik, ani na niewiadomo jak ogromną imprezę a przeliczyłem się w obydwu kwestiach. Pomimo klasy niekorzystnej dla mnie (przy pojemności mojego bolidu 1.4 marnie wyglądałem w klasie do pojemności 1.6) każdy kolejny przejazd przynosił poprawę czasu, a wiadomo przecież że najważniejsza w wynikach jest równa jazda przez wszystkie przejazdy, sam z siebie byłem zadowolony, również z auta, a i na tle innych uczestników nie wypadłem najgorzej.
Co do organizacji, jestem w szoku, że po jednym sezonie organizacji imprez w Ostrowie można dojść do takiej wprawy - może to doświadczenie organizatorów i nauka na błędach podczas uczestnictwa w imprezach organizowanych przez inne Automobilkluby, a może po prostu ciężka praca i chęć dorównania poziomem do najwyższej rangi imprez, ale bezsprzecznie organizacyjnie była to jedna z najlepszych imprez w jakich brałem udział. Znakomity pomysł z zapoznaniem coraz częściej spotykany, ale ciągle przecież nie jest to normą, za to wielki plus. Szybkie i sprawne badanie techniczne no i to co najbardziej utkwiło w mojej pamięci - sędziowie i osoby porządkowe same pilnowały, aby uczestnicy ustawiali się w odpowiednim czasie w odpowiedniej kolejności przed linią startu, dzięki czemu wszyscy startowali na czas w prawidłowej kolejności bez zbędnych opóźnień (jeden raz zastałem sędziego obok mojego samochodu czekającego na mnie aby oznajmić że już czas dla mnie abym się zaczął ustawiać!) a to było niezbędne bo teren był bardzo mały i było bardzo ciasno.
Osobistym smaczkiem dla mnie była pomoc organizatorów w zorganizowaniu naprawy tłumika który zgubiłem na próbie, dzięki nim i panu Piotrze Kuropka udało się w porę resztki tłumika przydrutować do karoserii (dziękuję za podnośnik!). Sama próba była ciekawa, teren został wykorzystany w 99% procentach.
Do tego wszystkiego na deser było bardzo dużo osób kibicujących, oprawa medialna również dopisała. Podsumowując, jestem bardzo zadowolony i nie ma przeszkód które uniemożliwiłyby mi niewystartowanie w kolejnej eliminacji Mistrzostw Ostrowa -
Pozdrowienia z podziękowaniami dla Ostrowskiej Grupy Rajdowej."
Adam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum