Poprzedni temat «» Następny temat
I Runda Super OS 2011 GOSTYŃ (20.03.2011) + Kalendarz 2011
Autor Wiadomość
Adm 
A-grupa

Wysłany: Pią 18 Mar, 2011   I Runda Super OS 2011 GOSTYŃ (20.03.2011) + Kalendarz 2011

Nie wiem jak to uszło naszej uwadze - w tą niedzielę (20.03.2011) jest Super OS na Torze w Gostyniu!

http://www.automobilklub.leszno.pl/start.html

Próby

Pozdrawiam,
Adam

P. S. Oto terminy pozostałych eliminacji:

1. 20 marca I Runda Superoes AL
2. 17 kwietnia II Runda Superoes AL
3. 8 maja III Runda Superoes AL
4. 19 czerwca IV Runda Superoes AL
5. 18 września V Runda Superoes AL
6. 16 października VI Runda Superoes AL
7. 20 listopada VII Runda Superoes AL

Oficjalny kalendarz

chojnik 
WRC

Auto: SCS
Wysłany: Nie 20 Mar, 2011   

Byłem pierwszy raz na Superoesie w Gostyniu, całkiem fajna impreza, ciekawy tor i sporo uczestników. Brakowało 4 pętli ,ale i tak było spoko :)

Jak na debiut wynik przyzwoity :) 3 w klasie :piwko:
stare niezniszczalne VIVO rządzą :D

Podziękowania dla organizatorów oraz pozdrowienia dla wszystkich spotkanych nowych i starych znajomych i fotografów. Szczególne podziękowania dla młodego za użyczenie gratów w parku maszyn i podpowiedzi dotyczących toru, a także wszystkich tych którzy pożyczali mi swoje kaski - każda pętla inny kask :mrgreen: Tak to jest jak sie zapomina swojego :bicz: No i podziękowania dla sponsora - firmy Chronotec !

knastol 
B-grupa

chojnik, :piwko:
http://www.knast.poznan.pl
http://www.omnie.info.pl

młody 
WRC

Auto: Sej Sporting

chojnik napisał/a:
Szczególne podziękowania dla młodego za użyczenie gratów w parku maszyn i podpowiedzi dotyczących toru
ja Tobie też dziękuję za wspólną rywalizację, pomoc i jeszcze raz gratuluję.

Zacznę od minusów:
minusy dotyczące mnie, to fakt, że od razu nie łapię maksymalnego tempa przejazdu, tylko się powoli rozkręcam, a przy małych ilościach pętli w Gostyniu to niedopuszczalne. :podupie: Po drugie, ciągłe eksperymenty z oponami, co zniweczyło moje szanse na cokolwiek i odkrycie złotego środka w postaci hmmm czarnego złota - vivo dopiero na ostatniej pętli. :podupie: Będę jeździł do Gostynia, ALE jeśli za to 80 zł będą przynajmniej 4 przejazdy. Chce porównać oba przejazdy, w obie strony, a w dzisiejszym przypadku były 3 pętle, z czego dwie w jedną stronę. :konik: Wchodzę na grunt zwany

APELEM DO ORGANIZATORÓW;

nie wiem ile dokładnie ludzi tam pracuje, przy naszej imprezie, ale sądzę, że przerywanie zawodów po to by wywiesić czasy na tablicy jest zbyteczne. No chyba, że przerywamy zawody w jakimś innym celu? Czasami może zająć się osobna persona i aktualizować je w momencie naszej jazdy. Ktoś aktualizuje czasy, my jeździmy, podział obowiązków jest, robimy śmiało 5-6 pętli od 11 do 16 godziny. Po drugie odnośnie sztabu ludzi; dostawiłbym jeszcze 2-3 sędziów "porządkowych", którzy byli by odpowiedzialni za machnięcie żółtą flagą, której nie ma, oraz za ustawienie beczek po ich przewróceniu. Są 3 osoby na torze (chyba) i nie mogą się zajmować startowaniem, staniem na mecie, ustawianiem opon itp. na raz. Nie jestem pewien czy ktoś odpowiedni to coś mojego przeczyta, ale byłoby miło spotkać się raz na miesiąc, w ładną niedzielę i wszystko zrobić dynamicznie, spiąć poślady i jeździć :!: Nie spotykajmy się po to by robić przerwy, tylko żeby zdrowo rywalizować. Ja wiem, że mówić jest łatwo, robić trudniej, ale myślę, że to błędy wieku dziecięcego tej imprezy.

A na sam koniec dziękuję za super imprezę, która dziś mnie zauroczyła. Gdyby nie mała ilość przejazdów i przerwy była by spokojnie 5 w skali 6cio stopniowej. Tak na moje 4 - Dziękuję Organizatorom, współzawodnikom, fotografom i samemu sobie :mrgreen:

Aaa... tak już zupełnie na koniec, mimo wątpliwości w intelekt kolegów z BMW Z3 (powątpiewam czy nasze forum by umieli znaleźć), mimo wszystko pozdrawiam i życzę sukcesów w nauce pseudo driftingu :mrgreen: "Drift" na torze w Gostyniu... :mrgreen: Dobry żart rodem z familiady ;-)

SAL 
WRC

Fakt, tempo zawodów było dosyć leniwe - ceremonia wywieszania wyników co pętlę (i to partiami) bezcenna ;-) Mój trup przejechał całość i nawet byłem szybszy od jednego żółtego Seja:P Również uważam, że przydałyby się 4 przejazdy, tym bardziej że cena jest stosunkowo wysoka. Przy trzech pętlach nie ma możliwości sprawdzenia postępów...

młody 
WRC

SAL napisał/a:
i nawet byłem szybszy od jednego żółtego Seja
że ode mnie :?: :mrgreen: Zobaczycie, zobaczycie na następnej eliminacji :!: :twisted:

api 
WRC

Fakt, lubię te zawody, ale stosunek cena/ilość jazdy jest tragiczny. Dobrze byłoby coś z tym zrobić.
Biorąc pod uwagę ilość zawodników, myślę, że spokojnie dałoby radę robić 5-6 przejazdów... kwestia woli organizatorów, w zeszłym roku na okrągło miałem wrażenie, że jest ciągle chęć, żeby za czymś poczekać.
Do polubienia: www.facebook.com/100dada

chojnik 
WRC

Wysłany: Pon 21 Mar, 2011   

młody, 6 pętli to raczej byśmy nie dali, ale 4 spokojnie, a przedłużając czas trwania imprezy do 16 (teraz skończyliśmy przed 15), to również 5 :)

Młody, mam nagrane z zewnątrz jak śmigamy :D

młody 
WRC

chojnik napisał/a:
młody, 6 pętli to raczej byśmy nie dali, ale 4 spokojnie, a przedłużając czas trwania imprezy do 16 (teraz skończyliśmy przed 15), to również 5 :)
no fakt, popłynąłem :mrgreen: Kurde, ale niech chociaż wyjdzie każda pętla po 20 zł, czyli zróbmy ich minimum 4 i będzie miodzio :!: To jest w zasięgu.

chojnik napisał/a:
Młody, mam nagrane z zewnątrz jak śmigamy :D
gdzie je obejrze :?: :!: :twisted:

chojnik 
WRC

młody napisał/a:
gdzie je obejrze :?: :!: :twisted:

http://www.youtube.com/watch?v=mKK5ow7QuA0
To caly material jaki mam.

Co do pętli to tak jak mówiłem, mozna by tez robić 1 pętla = 4 okrążenia :)

młody 
WRC

chojnik napisał/a:
1 pętla = 4 okrążenia :)
w sumie nie głupie :!: Trzeba to podrzucić. Fakt jest taki, że w moim odczuciu najlepiej mi wychodzi 3 okrążenie, oponki się lepiej "dogrzeją". Ahhhh... fajnie by było...

A materiał super :mrgreen: Widać przynajmniej, że nie jechaliśmy wcale tak źle, przynajmniej nie tak powoli jak ten delikwent z niebieskiej Mazdy :twisted:

Waligor 
WRC

Auto: Fiat Seicento

Postaram się być na następnym Gostyniu ;)

Agniess 
WRC

Auto: w marzeniach

To ja tak na początek wrzucam:

Całość jutro na mojej stronie ;-)

-------------
www.abcup.com.pl & www.bmw-challenge.pl

chojnik 
WRC

Heh, młody pod publikę wiadomo :mrgreen:

młody 
WRC

Waligor napisał/a:
Postaram się być na następnym Gostyniu ;)
fajnie, będzie komu :podupie: skopać :twisted:
Agniess, ohooohohooo :mrgreen: "ehh mój sprzęt, ostatnio zamókł, robi takie kijowe fotki". Tak tak :mrgreen:
chojnik napisał/a:
Heh, młody pod publikę wiadomo :mrgreen:
to się samo robiło :!: ;-)

Hantkus 
eNka

Auto: E30 IS

Aga coś się w Twoich zdjęciach zmieniło, oczywiście in plus...zauważyłem to od 12.03 :roll: zmieniłaś coś w sprzęcie, czy w technice?
a te z Gostynia, mimo że mnie nie było-czekam na więcej bo smakowe :piwko:

Agniess 
WRC

młody napisał/a:
Agniess, ohooohohooo "ehh mój sprzęt, ostatnio zamókł, robi takie kijowe fotki". Tak tak

Michał, bo to podobno nie sprzęt robi zdjęcia, a fotograf :razz:
Cieszę się, że się podoba ;-)

Hantkus, sprzęt ten sam - technika nowa. Bardzo się cieszę, że na plus ;-) Dzięki.

-------------

młody 
WRC

Agniess napisał/a:
Michał, bo to podobno nie sprzęt robi zdjęcia, a fotograf :razz:
fakt, właściwe słowa :mrgreen: Więc co mi się sprzętem tłumaczyłaś :!: :!: Miodzio foteczki ;-)

Agniess 
WRC

Prawdę mówiłam, że we Wrocławiu mi przemókł i woda się do środka dostała, ale jak widać, jednak mu to nie zaszkodziło ;-) Całe szczęście ;-)

-------------

młody 
WRC

Wyniki już na stronce http://www.automobilklub....eros_wyniki.pdf jakby ktoś nie wiedział, chociaż pewnie ja się ostatni kapnąłem :mrgreen: Kuźwa, 1,5 sekundy do 6 miejsca mi zabrakło :!: Gryzę się w plecy... a bym wcześniej zamienił te opony...

krecha18 
WRC

Wysłany: Wto 22 Mar, 2011   

młody napisał/a:
No chyba, że przerywamy zawody w jakimś innym celu?

A więc przerwy są po to żeby po jakimś czasie stwierdzić: "o już 15, pewnie nie zdążymy z 4 pętlą."

A cytat apiego, że usilnie za czymś czekają mówi sam za siebie.

Agniess 
WRC

Galeria z Gostynia:
http://www.agniess.kujawa...0-03-2011r-g149 ;-)

-------------

młody 
WRC

krecha18 napisał/a:
A więc przerwy są po to żeby po jakimś czasie stwierdzić: "o już 15, pewnie nie zdążymy z 4 pętlą."
odpowiedź ludu: "o już 15, pewnie nie zdążą z 4 pętlą, ODDAWAĆ 20 zł KUUUUR...!!! (chórem) :twisted:

chojnik 
WRC

Wysłany: Nie 17 Kwi, 2011   

I po II rundzie :)

Przede wszystkim gratulacje dla Adama Warlicha za 1 miejsce w Klasie ! :piwko:

Ja tym razem tuż za podium - 4 :) , ale budujące jest to ,że Plan wykonany - wszystkie przejazdy równe i dobre tempo od samego początku. - tak czy inaczej czas zainwestować w nowy zawias bo na tym seryjnym setupie to mogę urwać jeszcze może z 0.5 s

Gratki dla Michała - z każdym okrążeniem widać postęp.

Do następnego razu !

Rewelacyjny pomysł z przejazdami gokartami dla zwycięzców - gratulacje dla organizatora !

Misza
WRC

Auto: Mazda MX-5 / Fiat Seicento
Wysłany: Pon 18 Kwi, 2011   

Gokarty faktycznie ciekawe - a czy organizatorzy wpadli może również na genialny pomysł zwiększenia liczby przejazdów? ;)

Muszę przejrzeć kalendarz, bo coś bym pojechał...

chojnik 
WRC

Misza napisał/a:
a czy organizatorzy wpadli może również na genialny pomysł zwiększenia liczby przejazdów? ;)

Ta, były 4 pętle. Ale to chyba ze względu na mniejszą niż ostatnio ilość uczestników.

młody 
WRC

chojnik napisał/a:
Gratki dla Michała - z każdym okrążeniem widać postęp.
Dziękuję ślicznie, również gratuluję :mrgreen: Prawie na każdej pętli dzieliła nas sekunda różnicy, to już lepiej niż poprzednio. Myślę, że ta sekunda wynikała z kwestii modów Twojego pocinacza :razz:

Szczerze mówiąc, organizatorzy mnie uprzedzili, bo na odprawie chciałem się wynieść z pomysłem JEŻDŻENIA, a nie stania. Tyle tylko, że czwarta pętla skończyła się o 13:40, więc śmiało mogliśmy pojechać jeszcze dwie. Tylko, że organizatorzy wolą być w niedzielnej pracy do 15 za 80 zł od załogi, niż do 18 za 80 zł od załogi.

W Poznaniu mamy organizatorów - pasjonatów, którym motoryzacja w głowie, a nie wpiepszanie sernika w domu, w sobotnie/niedzielne popołudnie. Trudno, do Gostynia jeździmy do ludzi, którzy są niestety w ROBOCIE, a nie traktują tego jako pasji, hobby, zainteresowania :!: Prócz tego irytującego faktu, jestem bardzo zadowolony i pomijając ową notoryczną wpadkę AL stawiam 4+/6

chojnik 
WRC

młody napisał/a:
Myślę, że ta sekunda wynikała z kwestii modów Twojego pocinacza :razz:

To twoje auto jest w pełni wybebeszone i odchudzone, oraz na sportowym zawieszeniu :P
U mnie seria panie ! Witać to na przykładzie Adama - dobry zawias i dobra opona w połączeniu z dobrą wkładką mięsną i 3s do przodu.
Ostatnio zmieniony przez chojnik Pon 18 Kwi, 2011, w całości zmieniany 1 raz  

młody 
WRC

chojnik napisał/a:
na sportowym zawieszeniu
z wylanymi amortyzatorami :mrgreen:
chojnik napisał/a:
U mnie seria panie !
serią bym tego nie nazwał :twisted: Więc nauka płynąca z naszych rozważań jest taka, że jeszcze gdzieś robię błąd na torze, bo zapierdzielam już raczej na na 90% :konik:

motyl
A-grupa

młody napisał/a:

organizatorzy wolą być w niedzielnej pracy do 15

Mogłeś przyjechać do Ostrowa, my "pracowaliśmy" w sobote 8-2:30 (tak 2:30 a nie 14) i w niedziele 6:30-21 :mrgreen: ale było ZAJ******

Odpowiedz do tematu